Carles Margarit


Carles Margarit

Interiorista i Dissenyador de Producte

Carles Margarit, amb número de col·legiat 1075,  es va formar en disseny a l’Escola Elisava de Barcelona. Posteriorment, es va graduar a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja i va obtenir el Màster Design Management per la UPC de Barcelona. Els seus dissenys s’han exposat en diferents fires internacionals com al Salone Internazionale del Mobile Milano, al Stockholm Furniture Fair o al Furniture China-Shanghai. La seva filosofia es basa en la creació de dissenys que satisfacin a l’usuari, tant emocional com funcionalment.


En profunditat

Entrevista a Carles Margarit


Com vas descobrir que la teva vocació era el disseny?
M’endinso en el món del disseny com a resultat de la meva afició per la pintura i l’escultura. Busco una especialització dins d’aquest enfocament i és aquí on trobo la meva vocació: dissenyar. La creativitat és present, però d’una manera més ordena, metòdica i objectiva.
On trobes la inspiració?
Quan t’encarreguen un projecte, automàticament el teu cervell comença a cavil·lar. Aquí comencen a aparèixer imatges i objectes que els aniré ordenant poc a poc per començar a donar-li forma a la proposta. La inspiració és fruit de la gran quantitat de vivències que he anat acumulant i que les extrec per donar forma al meu treball.
Algun dissenyador o interiorista de referència?
Durant el transcurs de la vida vas aprenent constantment. Dins la meva professió succeeix el mateix; observes i et nodreixes del que realment t’interessa. Primer, quan comences la carrera universitària observes les grans obres dels clàssics… Mies van der Rohe, Jacobsen, etc. Més tard, observes com han anat evolucionant els dissenyadors al llarg dels anys i quines tendències els han anat embolcallant. Finalment, després d’aquest aprenentatge i aquestes observacions, arribes a la conclusió que un bon disseny és aquell que en el pas dels anys ha quedat com a referent gràcies a la seva atemporalitat.
Ets dissenyador d’interiors i de producte. Quina és la creació que et fa sentir més orgullós?
Si m’aturo a pensar, realment tots els projectes et fan gaudir. Dediques moltes hores per a cadascun d’ells i quan els veus acabats la satisfacció és molt gran; has creat quelcom que l`usuari podrà delectar! Tanmateix, els primers dissenys o projectes personals són els que et marquen més en la teva carrera professional, però amb el temps la teva percepció sobre cadascun d’ells va variant.
Què és allò que sempre col·loques en els teus projectes d’interiorisme com si de la teva firma es tractés?
Tots els projectes són diferents i intentes donar sentit al que realitzes. Crec que un bon dissenyador no ha de deixar cap petjada que el pugui identificar, cal crear un espai interior on les persones que es relacionin amb ell es sentin partícips de l’entorn. L’ interiorista ha de crear un ambient a la mida de l’usuari on l’importància resideixi en el seu benestar.
Defineix el teu estil com a dissenyador de producte i com a interiorista.
Potser caldria definir-ho en poques paraules el que realment busco en cada disseny: funcionalitat, estètica… que els dissenys entrin pels ulls però que també es quedin pel seu ús. Sempre intento buscar una fantasia funcional que ompli els sentits d’una manera ordenada.