Icon nº4: taula MMS


MMS Miguel Milá


La taula MMS va ser dissenyada l’any 1963 per Miguel Milá Sagnier (Barcelona, ​​1931) i reeditada per Mobles 114. Forma part dels clàssics del disseny del nostre país pel seu disseny atemporal, la seva funcionalitat i la seva gran qualitat.

MMS és una taula auxiliar de fusta de roure i envernissada al natural que proporciona calidesa en qualsevol espai. La taula de Miguel Milá és discreta, lleugera, petita i apilable, aspecte que la converteix en una peça versàtil gràcies a les seves nombroses composicions possibles; és apta com a taula auxiliar, de cafè o fins i tot de nit. MMS és el resultat d’un treball ben executat i per aquest motiu avui és una icona nacional del disseny.


MMS Miguel Milá

MMS Miguel Milá

MIGUEL MILÀ I SAGNIER

Miguel Milá va néixer a Barcelona ​​en una família aristòcrata catalana lligada al món creatiu. Miguel és membre de la generació dels pioners del disseny dels anys 50. Va cursar part dels seus estudis a l’escola d’Arquitectura on Antonio Coderch es va convertir en el seu gurú particular; d’ell va aprendre a prioritzar la funcionalitat dels objectes per sobre de la seva estètica.

Miguel va abandonar els seus estudis per incorporar-se a treballar en l’estudi del seu germà Alfonso Milá. Poc temps després va fundar l’empresa TRAMO (Treballs Molestos) juntament amb dos amics, Ribas Barangé i Pérez Ullibarri, on comença a dissenyar els seus propis mobles i llums (algunes d’elles es converteixen també en icones del disseny com el llum TMC). Més endavant Miguel Milá va fundar el seu propi estudi de disseny i interiorisme.


Miguel Milá Sagnier

El pioner dissenyador industrial va participar en la creació de l’ADI-FAD (associació que es dedica des dels seus inicis a difondre el disseny nacional i a connectar a joves talents a l’estranger) al costat de grans figures com André Ricard, Oriol Bohigas, entre d’altres.

Milá ha exercit un paper fonamental en la història del disseny català modern, prova d’això són els diferents reconeixements que ha rebut al llarg de tota la seva trajectòria. L’any 1987 va rebre la primera edició del Premio Nacional de Diseño, l’any 2008 va ser guardonat amb el premi Compasso d’Oro i l’any 2016 va rebre la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes.


Miguel Milá Sagnier

L’ADN dels dissenys de Miguel Milá es basa en oferir solucions útils, senzilles i eficacez a través de peces atemporals “que acompanyen i no molesten“, tal com ell mateix senyala. El dissenyador català porta més de 5 dècades millorant la vida de les persones, sense que aquestes pràcticament ho sàpiguen.

Miguel Milá Sagnier


Descobreix més icones del disseny


Icon n.1

 

Nom: Wishbone Chair (CH24)

Dissenyador/a: Hans J. Wegner

Any de creació: 1950

Més informació

Icon n.2

 

Nom: Toledo

Dissenyador/a: Jorge Pensi

Any de creació: 1988

Més informació

Icon n.3

 

Nom: Torres Clavé

Dissenyador/a: Josep Torres Clavé

Any de creació: 1934

Més informació