Icon nº2: Toledo


Jorge Pensi (1946) va néixer a Buenos Aires, Argentina, on va viure fins a acabar els seus estudis d’arquitectura. El 1975 s’instal·la a Barcelona i només dos anys després s’associa amb Alberto Lievore, dissenyador argentí establert a Barcelona des de 1977. Treballen junts fins a l’any 1984, quan Pensi decideix obrir el seu propi estudi de disseny al barri gòtic de ciutat comtal. Des de llavors, l’estudi s’ha especialitzat principalment en el disseny de mobiliari, il·luminació i muntatges per a diferents esdeveniments.L’any 1988, a Jorge Pensi li encarreguen dissenyar una cadira funcional per a ús exterior. Neix així Toledo, fabricada per Amat-3: apilable, d’alumini, completament reciclable, resistent i molt lleugera.


Toledo

Des de la seva creació la cadira és reconeguda i acollida amb grán èxit al voltant del món, convertint-se en tota una icona del disseny espanyol. Ha guanyat premis com el Delta de Plata de l’ADI-FAD (1988) o el Selecció SIDI (1988).En 2016, Jorge Pensi presenta Toledo Aire al Salone del Mobile de Milà, una adaptació de la cadira Toledo fabricada en una sola peça de polipropilè injectat amb fibra de vidre mitjançant tecnologia de modelatge assistida per gas, un procés que li proporciona a la cadira una gran resistència i un pes lleuger.

La nova creació permet apilar les cadires fins a sis unitats i ofereix una àmplia i interessant gamma de colors, grans possibilitats tant per a interior com exterior i sobretot posa a l’abast de tothom un model icònic.


Wishbone Chair

La cadira Toledo està fabricada i comercialitzada per Resol. En el nostre showroom tenim el privilegi de comptar amb aquesta icona del disseny espanyol.MÉS ICONES DE DISSENY:

Icon Nº1: Wishbone Chair