“Lagom”: en busca de l’equilibri


Encara que aquest concepte s’hagi donat a conèixer durant el 2017, encara moltes persones no coneixen de què es tracta aquesta tendència. Lagom és una paraula sueca que significa “en la seva justa mesura”. És una filosofia de vida que els habitants de Suècia l’apliquen diàriament, per algun motiu és considerat un dels 5 països més feliços del món. Però… com ho fan? Suècia és un país amb poques hores de llum solar i de temperatures baixes durant la major part de l’any. Tot i això, no és difícil sentir-se feliç si apostem per incorporar l’estil Lagom a la nostra manera de viure.

La base de la filosofia Lagom resideix en aportar harmonia a tots els aspectes de la vida, per tal d’assolir un estat de benestar òptim. S’aconsegueix a través de modificar petits gestos en la vida quotidiana com alimentar-nos de manera més natural però sense pressions, gaudir de tot allò que tenim sense comprar compulsivament tot allò que no necessitem, decorar la llar aconseguint que transmeti serenitat… En definitiva es tracta de buscar l’equilibri.

Seguint aquesta nova filosofia sueca, ens centrem en el Lagom aplicat als espais de treball. Les múltiples tasques no tenen cabuda en aquesta manera de viure, es tracta de trobar la mesura justa entre el treball i la vida privada amb l’objectiu de gaudir dels dos aspectes al màxim. Si treballes des de casa, et recomanem que distingeixis bé la zona de treball i la llar per impedir que els dos ambients es barregin. L’ordre és primordial per tenir un espai funcional i alhora estèticament net.

En l’oficina també es pot treballar aplicant la filosofia Lagom. Els espais amb llum natural, de línies simples i materials neutres transmeten harmonia. Si decorem l’oficina mantenint un ordre però donant-li tocs casolans, aconseguirem aquest equilibri que tant es busca en la filosofia sueca. L’ordre i l’harmonia són dos aspectes de perfecta combinació que et farà sentir més motivat, més productiu i per tant més feliç.

Hem creat un recopilatori d’imatges, d’aquells espais de treball que ens inspiren i que aconsegueixen a la perfecció l’esperit Lagom.Sedus   /  Enea